Objednávky přijaté od 15.6. do 30.6. odešleme 3.7. Děkujeme za pochopení.

Podzimní banánové smoothie

… aneb tip na rychlou podzimní snídani / svačinku

Počasí nám sice ještě dopřává dostatek sluníčka a tepla, ale přeci jen vnímáme, že se začínají ozývat podzimní dny, které si sebou nesou chladné noci a rána. Na podzim bychom měli zařadit do našeho jídelníčku teplejší a tepelně upravené pokrmy. Abychom se pěkně prohřívali a posilovali imunitu ještě před příchodem chladných dnů, je vhodné přidat do pokrmů zahřívací koření, jako třeba právě skořice, která zrychluje metabolismus, pomáhá při hubnutí, ale má také pozitivní vliv na mozkovou aktivitu. Kardamom kromě toho, že pomáhá při trávení také zlepšuje náladu a zklidňuje.

Banán je ovoce, které podle ajurvédy ochlazuje organismus, ale pokud je banán zralý až mírně přezrálý, mění svoji vlastnost a stává se pro organismus zahřívacím pokrmem. Ořechové máslo ve smoothie se postará o zdroj bílkovin, vlákniny a společně s ghí také o prospěšné tuky. Datle smoothie dosladí, navíc je zdrojem zdravých sacharidů. S prohřátým mlékem všechny ingredience vytvoří společně chutnou a výživnou snídani.

tip na zdravou snídani snídani

Co budete potřebovat:

1 větší zralý banán

200 ml kokosového nebo mandlového mléka

1 datli

Lžičku oříškového másla

Špetku skořice

Špetku kardamomu

1/4 lžičky ghíčka

Jak na to?

V hrnci si ohřejete mléko společně s kořením a ghíčkem. Banán nakrájený na kousky vložíte do mixéru, přidáte datli, ořechové máslo a zalejte ohřátým mlékem. Vše rozmixujete. Nalijete do hrnečku nebo skleničky a vychutnáváte se zavřenýma očima a teplýma ponožkama. 🙂

Autorka:

Michaela Vrábeľová

lektorka jógy

zakladatelka brandu Yoginy

www.michaelajoga.cz

@michaelajoga